Domotica voor gemak, veiligheid en inzicht

Domotica voor gemak, veiligheid en inzicht

De Nederlandse consument heeft al voor ruim €1,7 miljard aan smart home apparaten in huis. Smart home apparaten? Slimme, draadloze systemen om je huishouden op je telefoon te regelen. Dit wordt ook wel domotica genoemd, en leidt tot extra inzicht, veiligheid, comfort en gemak.

Domotica is een lastig product

Domotica maakt handelingen zoals het regelen van de thermostaat nog makkelijker. Ondanks de groei aan populariteit en de grootte van de markt begin 2019, is er nog veel onduidelijk over de mogelijkheden met domotica. Domotica is voor de meeste mensen nog tamelijk onbekend en er wordt niet zoveel reclame voor gemaakt.

In feite hoeft domotica helemaal geen lastig product te zijn. Door deze technische innovatie is er al ontzettend veel mogelijk, maar dat betekent niet dat je alle opties moet gebruiken. Daarnaast kan een goede installateur ervoor zorgen dat de domotica goed functioneert en heeft u er zelf geen omkijken meer naar.

Toepassingen van domotica

Automatisering in huis kennen we allemaal wel met producten zoals Toon, een kastje aan de muur met een mobiele app waarmee je onder andere de CV kunt regelen. Ook smart speakers zoals Google Home zijn voorbeelden van domotica.

Steutel werkt graag met xComfort van Eaton. Het mooie van dit domotica systeem is dat u dit kleinschalig kunt toepassen, zonder hak- en breekwerk, en dat het op ieder moment uitgebreid kan worden.

Domotica draagt niet alleen bij aan comfort, maar ook aan veiligheid en kostenbesparing. Het schakelen gebeurt draadloos, via een app. Het regelen van de verlichting als u niet thuis bent is één van de opties om de veiligheid te vergroten. Door inzicht in uw energieverbruik kunt u besparen op de energierekening.

Smart Home markt blijft groeien

Uit onderzoek blijkt dat de Smart Home markt blijft groeien. Het is de verwachting dat alle elektrische apparaten bediend kunnen worden via een mobiel apparaat. Het starten van de wasmachine als u bijna thuis bent of juist het afgaan van de wekker op de door uw ingestelde tijden.

De installateurs van Steutel zijn opgeleid in het installeren van domotica-systemen. Heeft u interesse in een slimmer huis met meer wooncomfort, of wilt u meer te weten komen over domotica? Lees meer over xComfort of neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen