LED verlichting ’t Optiek Zierikzee

referentie: LED verlichting ’t Optiek Zierikzee

Opticien ’t Optiek in Zierikzee heeft ons gevraagd de verlichting in de meetruimtes en de brillen displays te vervangen. Natuurlijk wilden wij hier graag in meedenken, verlichting is namelijk erg belangrijk voor een opticien. Zo zorgt de juiste verlichting voor een passende sfeer en goed belichte producten in de winkel. Maar ook de helderheid en kleurechtheid van de verlichting zijn belangrijk voor een opticien, met name in de meetruimtes.

Als proef hebben we de meetruimtes voorzien van LED verlichting van Prolumia. Zo konden de medewerkers van ’t Optiek de verlichting proberen en ervaren of dit de juiste verlichting was voor gebruik in de winkel. Naast de bekende voordelen van LED verlichting is er gekozen voor verlichting van Prolumia aangezien zij A-kwaliteit verlichting leveren en daarnaast een uitstekende service bieden.

't Optiek - Steutel Installatietechniek 05

Uiteindelijk bleken de geplaatste armaturen goed te zijn, alleen de had de gekozen lichtkleur niet het gewenste effect. Zo bleek de gekozen verlichting iets te grauw voor gebruik in de winkel. In overleg met ’t Optiek hebben wij daarom de lampen gedemonteerd en vervangen voor vergelijkbare lampen, maar dan met een andere lichtkleur. Deze verlichting had een meer warmere lichtkleur, dit bleek een schot in de roos!

't Optiek - Steutel Installatietechniek 04

De helderheid en de kleurechtheid waren ideaal voor ’t Optiek. Tijdens de montage werd daarom besloten om ook de logo’s in de winkel, de balie, de poster displays en de etalage te voorzien van nieuwe LED verlichting. Hier was tot dat moment nog Tl-verlichting aanwezig. Voor de logo’s en de posterbakken is gebruik gemaakt van Pro-Linea Lijnverlichting. Daarnaast zijn er boven de spiegels in de winkel nog een aantal nieuwe spots geplaatst, zodat de klanten een goed beeld krijgen van hoe een bril staat zonder daarbij last te hebben van schaduw.

Wij zijn blij dat we ’t Optiek een oplossing op maat hebben mogen bieden die past bij de uitstraling van de winkel.