Een waterontkalker thuis plaatsen

Een waterontkalker thuis, is dat het overwegen waard? Dat ligt aan de hardheid van het water wat in je woning wordt verbruikt. De hardheid van het water op Schouwen-Duiveland ligt gemiddeld tussen de 6 en 8 dH, maar ligt op sommige plaatsen ook tussen de 10 en 14 dH! In beide gevallen kan het heel interessant zijn om een waterontharder te installeren.

Kalkaanslag zonder een waterontkalker thuis

Waarom een waterontkalker plaatsen?
Heel simpel: hiermee kun je in je eigen woning het water ontharden. Een waterontkalker wordt achter de watermeter gemonteerd, waarbij het water direct vanaf het leidingnet van de waterleverancier afkomstig is. De ontkalker heeft een harsfilter, die bestaat uit kleine korrels hars. Wanneer het water door deze korrels stroomt blijven calcium en magnesium deeltjes aan de hars plakken, waardoor er ‘zacht’ water overblijft. Het filter is echter na een bepaalde hoeveelheid calcium verzadigd (afhankelijk van de hardheid van het water) en moet dus gereinigd worden. Een waterontharder past vervolgens een proces van ionenuitwisseling toe, waarbij het harsfilter wordt gereinigd met een zoutoplossing. Dit is dan ook de reden waarom je met enige regelmaat het apparaat met onthardingszout moet bijvullen.

De voordelen van een waterontkalker thuis
De installatie van een waterontkalker thuis heeft een aantal duidelijke voordelen:

Wanneer je nadenkt over de aanschaf van een waterontkalker raden wij aan eerst een meting naar de water hardheid uit te laten voeren. Als blijkt dat de water hardheid hoog is kunnen wij een gepast advies uitbrengen over de installatie en het gebruik van een waterontharder. Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen voor de installatie van een waterontkalker thuis? Vraag deze hieronder aan, of neem contact op!

Een offerte aanvragen

Bekijk alle waterontharders